Skjuten 26-åring avled av skador

En 26-årig man sköts i centrala Malmö. Ingen misstänkt har gripits.


En 26-årig man avled av sina skottskador natten till tisdagen sedan han några timmar tidigare blivit skjuten i stadsdelen Slottsstaden i centrala Malmö. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Peter, som inte vill uppge sitt efternamn, är en av många som bor i närheten och hörde "flera skarpa skott" avlossas vid midnatt. Han trodde först att det var fyrverkerier och fortsatte därför att titta på tv tills en kompis ringde och berättade vad som inträffat. Då begav han sig till polisens avspärrningar.

Peter berättar för TT:s reporter på plats att han tycker att det är otrevligt att våldet har kommit närmare den vanligtvis lugna stadsdelen.

–Känner man rädsla inför det här?

–Ja, det gör man ju, svarar Peter.

Lars Karsten, vakthavande polisbefäl i Skåne, berättar att 26-åringen avled av sina skottskador klockan 02.16 på Universitetssjukhuset MAS. Vid tre-tiden hade polisen inga teorier om vad som kan ha legat bakom. Då hade heller ingen misstänkt gripits.

Vittnen har enligt polisen sett bilar vid brottsplatsen och polisen kommer att följa upp de iakttagelserna genom kontroller.

Hur många skott som avlossats och vilket slags vapen som använts är okänt.

Flera vittnen förhördes under natten samtidigt som polisen finkammade området vid Östra Kristinelundsvägen där händelsen inträffade.

Lars Karsten berättar att det har skett flera skottlossningar i Malmö i år. Det har oftast varit fråga om uppgörelser mellan kriminella.

–Men vi sätter inte nattens händelse i samband med tidigare skottlossningar och vi vet inte vad som kan ligga bakom, understryker Lars Karsten.

På natten hade polisen inga uppgifter som tyder på att 26-åringen är känd för brottslighet.

–Men vi kommer att kontrollera det, säger Lars Karsten. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar finska kranier

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.