Avgå alla! Här skyller de allt på invandringen

Facebookgrupp lockade många men få kom till möte på Sergels torg. De som var plats var tydliga: det mesta är skit i Sverige, det är invandrarnas fel och statsminister Stefan Löfven ska avgå.


Dispatch International

Är en islamfientlig och invandringskritisk sajt som sedan 2012 drivs av Ingrid Carlqvist som är både är chefredaktör och ansvarig utgivare. Sajten har kopplingar till Tryckfrihetssällskapet och Avpixlat.

En av talarna på plats var Ingrid Carlqvist, mest känd för sin islamfientliga hatsajt Dispatch International. Carlqvist fick med sig den lilla men högljudda skaran som samlats på Sergels Torg i Stockholm när hon talade om allt farligt med islam. Bland annat tog hon upp mordet på Ikea i Västerås där en man stack ner en mor och son med en kökskniv tidigare i år. Ett mord som enligt Carlqvist kunde förhindrats om gärningsmannen "satts i förvar i väntan på utvisning".

Bland de samlade verkade bilden klar, mindre invandring löser de flesta problem. Samtidigt tyckte de samlade att både höger och vänsterblocken sviker folket och att alla ska avgå. Framför allt ska statsminister Stefan Löfven avgå och utlysa nyval. Helst med en gång.

Mötet skulle vara partipolitisk obundet men det hindrade inte talarna från antydningar om att Sverigedemokraterna är det enda parti som tar hand om Sverige. Trots att mötet bara lockade runt 75 personer så säger en av arrangörerna Magnus Jonsson till Nyheter24 att de är nöjda.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så många svenskar saknar en nära vän

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.