Mystiken tätnar runt saknad kvinna

- 11/12/2008, 19:12 -

Senaste livstecknet är ett telefonsamtal från Frankfurts flygplats.

Den 60-åriga kvinna från Hagfors som varit försvunnen sedan förra onsdagen är fortfarande borta. Senaste livstecknet är ett telefonsamtal från Frankfurts flygplats till en bekant i Värmland i söndags.

Kvinnan flög förra onsdagen till Frankfurt där hon skulle byta flyg och fortsätta till Thailand senare på kvällen för att hälsa på sin son. På flygplatsen ringde hon sin syster och sade att hon hade missat sitt flyg och att hon skulle boka om. Hon pratade även med systern de kommande dagarna.

På söndagen pratade hon med en manlig bekant i Värmland. Mannen märkte ingenting konstigt och eftersom kvinnan då inte var efterlyst kan han inte heller ge några svar på vad som kan ha hänt henne.

Samtalet med bekanten är den senaste kontakten kvinnan haft med Sverige. På tisdagen anmälde de anhöriga henne som försvunnen och hon är nu efterlyst av Interpol.

Enligt Björn Fredlund vid Värmlandspolisen har kvinnan varit i kontakt med tyska polisen vid två tillfällen på flygplatsen. Vad det rört sig om är oklart. Hon har även tagit ut pengar från sitt konto från bankomater i närheten av flygplatsen, det senaste uttaget är från onsdagen.

Kvinnan har enligt Fredlund inga skäl att hålla sig undan frivilligt.

– Man har ju i bakhuvudet att hon kan ha utsatts för brott. Vi hoppas att vi får hjälp att hitta henne av den tyska polisen.

Något som förbryllat polisen är att kvinnans mobiltelefon hittades i en papperskorg på Frankfurts flygplats.

Skrivet av: