En till förhör efter bankrån

Swedbanks kontor på Höstvägen i centrala Växjö rånades före lunch. (TT)


Swedbanks kontor på Höstvägen i centrala Växjö rånades strax före klockan 11 i dag.

En gärningsman med något som kan ha varit en pistol rånade banken och flydde sedan därifrån på cykel, uppger Kronobergspolisen.

Polisen gick under eftermiddagen in i en hyresfastighet på Arabyområdet i Växjö med piketstyrkan från Malmö.

– En person är inhämtad till förhör, men den systematiska genomletningen av fastigheten fortsätter, säger Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel till TT.

Enligt Smålandspostens nätupplaga är det en yngre man som just nu förhörs av polisen. Han ska ha påträffats i en av lägenheterna i huset och togs om hand utan dramatik.

Skrivet av:

Senaste nytt

Svenska elever på toppnivå

Hjälpen framme till instängda tunnelarbetare

Räddningsarbetarna har nu efter nästan tio meter av manuellt grävande nått fram till de 41 instängda tunnelarbetarna i Himalayamassivet i Indien.

Nätbedragare gripna i Europol-insats i Ukraina

Ledaren för en hackergrupp som opererat från Ukraina har gripits i en gemensam insats av amerikansk, europeisk och ukrainsk polis.

Snösmocka på väg: Här blir det det 30 centimeter snö och kraftig vind

Det kraftiga snöfallet och vinden längs kusten i Västerbotten fortsätter under tisdagen. Även delar av Uppsala och Stockholm län får kraftigt snöfall.

Nordea: Räntesänkning först efter sommaren

Riksbanken har högst troligtvis höjt klart. Någon räntesänkning är dock inte aktuell förrän efter sommaren 2024. Den bedömningen gör Nordea i en uppdaterad boränteprognos.

Urban och Heidi mördades på drömresa i Nya Zeeland – 35 år senare kan mördaren frias

1 timme sedan
Dubbelmordet på två svenska turister i Nya Zeeland för nästan 35 år sedan ska prövas i rätten igen. Mannen som suttit dömd kan frias helt.