Vänstern: s och mp mobbar oss

- 08/10/2008, 08:33 -

Vänstertoppen Alice Åström är upprörd på alla gemensamma utspel från s och mp.

RIKSDAGEN. Vänsterpartiets Alice Åström är inte glad efter att de gemensamma utspelen från socialdemokraterna och miljöpartiet stått som spön i backen den senaste tiden. Vänsterpartiet fick inte vara med. Inte ens när socialdemokraterna och miljöpartiet bestämde sig för att rösta avslag till FRA-lagen. Trots att partierna tycker precis samma sak.

I en motion uppmanar nu Alice Åström riksdagen att upprätta en handlingsplan mot politisk mobbning, berättar Politikerbloggen.

Nyheter24 kan publicera motionen i sin helhet:

Motion till riksdagen

2008/09:v588

av Alice Åström (v)

Politisk mobbning

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen beslutar att uppdra åt riksdagens förvaltning att upprätta en handlingsplan mot politisk mobbning i enlighet med det i motionen anförda.

Motivering

Den sista tiden har präglats av en debatt i media som visar att utfrysning kan drabba på många plan. Frågan är förvisso inte ny utan vi har sett prov på detta förut. Detta till trots tycker jag att det är allvarligt när demokratins högborg det vill säga riksdagen och dess partier inte väljer att vara de förebilder de borde vara. Att en politisk debatt är hård är en sak men saklighet är ett krav som medborgarna har rätt att ställa.

När det gäller maktpositioner blir ofta de som kämpar om dessa förblindade, detta skadar förtroendet för de folkvalda. I viljan att övertyga om andras opålitlighet och sin egen förträfflighet kan debatten övergå till ren mobbning. Detta kan, förutom att det skadar respekten för de folkvalda, också innebära arbetsmiljöproblem. Därför bör riksdagsförvalningen upprätta en handlingsplan mot politisk mobbning. Detta skall riksdagen besluta om.

Stockholm den 7 oktober 2008

Alice Åström (v)

Skrivet av: