Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S och mp lämnar Ohly utanför

- 08/10/2008, 13:18 -

Rödgrönt samarbete fram till 2020 presenterades i dag. Vänsterpartiet ej med.

Socialdemokraterna och miljöpartiet har format ett fördjupat och långsiktigt samarbete med sikte på valet 2010. Mona Sahlin (s), Peter Eriksson (mp) och Maria Wetterstrand (mp) presenterade i dag på en presskonferens klockan 13 i riksdagens presscenter en gemensam inrikting för framtiden. Vänsterpartiets Lars Ohly ingår däremot inte i diskussionerna.

– Det vi i dag presenterar är ett samarbete mellan två självständiga partier som är mer långsiktigt än vad vi tidigare sett exempel på i svensk politik. Ett rödgrönt fördjupat samarbete mellan socialdemokraterna och miljöpartiet kan kombinera en stark och kraftfull politik för fler jobb, ökad rättvisa och god ekonomisk utveckling med en modern miljöpolitik och global solidaritet som också sträcker sig över generationerna. Det hoppas vi kunna genomföra i regeringsställning, kommenterar Mona Sahlin tillsammans med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, i ett pressmeddelande.

Samarbetet har två huvudmål: att forma en gemensam politisk inriktning fram till 2020 och att utmana regeringen Reinfeldt om regeringsmakten 2010. Målet är att bilda en koalitionsregering mellan socialdemokraterna och miljöpartiet.

– Nu har vi två år på oss att att försöka vinna och förtjäna förtroende hos svenska folket, både som enskilda partier och som nytt och framtidsinriktat regeringsalternativ. Det är på valdagen det avgörs. Mellan valen har vi opinionsundersökningarna. Som det ser ut nu i samtliga opinionsmätningar är socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet ett mer trovärdigt regeringsalternativ i väljarnas ögon än de fyra borgerliga partierna, säger Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, i pressmeddelandet.

Skrivet av: