Sophias katt Fiona blev på söndagen misshandlad och fick avföring smetad på huvudet.
1 av 5
Sophias katt Fiona blev på söndagen misshandlad och fick avföring smetad på huvudet. - Foto: Privat
Sophia och Fiona.
2 av 5
Sophia och Fiona. - Foto: Privat
Fiona är drygt ett år gammal.
3 av 5
Fiona är drygt ett år gammal. - Foto: Privat
Fiona blev sparkad i magen och på bakbenet.
4 av 5
Fiona blev sparkad i magen och på bakbenet. - Foto: Privat
Hädanefter kommer familjen bara ta ut Fiona med koppel.
5 av 5
Hädanefter kommer familjen bara ta ut Fiona med koppel. - Foto: Privat

17-åriga Sophias katt misshandlades av djurplågare – fick huvudet insmetat med bajs

På söndagen utsattes Sophias katt Fiona för djurplågeri i närheten Kategattgymnasiet. Och det är inte det första fallet av djurplågeri i Halmstad på kort tid.


I söndags släppte Sophia Berggren ut sin drygt ettåriga katt mitt på dagen, av oro för att något skulle hända henne, då Sophia hört om en tidigare incident där en katt blivit plågad i Sturegymnaiset.

Tyvärr visade det sig att hemska saker kan hända även mitt på dagen. Plötsligt hörde hon nämligen Fiona skrika.

– Vi sprang ut direkt och letade efter henne. När vi började ropa blev det tyst. Efter en liten stund hittade vi henne liggandes mitt i gatan. Då ser vi att någon smetat in hennes huvud med avföring, säger Sophia till Nyheter24.

Familjen är helt säker på att det måste ha rört sig om människoavföring. När de sedan skulle lyfta upp Fiona från marken märkte de att hon också hade ont i ena bakbenet och vid magen.

Sophia och Fiona. Bildkälla: Privat

Den chockade familjen tog hem henne för att tvätta av avföringen. Väl hemma så ligger hon bara och skakar och så fort Sophia tog bort handen från henne så fräste hon och fick panik.

Efteråt var Fiona skygg och rädd och det tog flera dagar innan hon riktigt kunde slappna av. Inte förrän i går på måndagen sov hon på riktigt.

– Om jag går bakom henne så springer hon och gömmer sig, om hon inte känner min doft innan jag klappar henne så fräser hon. Jag är så arg och ledsen. Det är hemskt att se sin katt utan leklust och helt förstörd, säger Sophia.

Bildkälla: Privat

Sophias familj har polisanmält händelsen och varit i kontakt med ett katthem. Sophia valde också att lägga upp ett inlägg i en Facebook-grupp. Där fick de ytterligare ett fasansfullt besked.

En person i kommentarerna skrev då att dennes katt varit utsatt för en liknande incident där katten fått avföring på huvudet.

Bildkälla: Facebook

Så nu vill Sophia varna andra kattägare i Halmstad och speciellt i närheten av Kattegattsgymnasiet. Fiona mår i dag bättre än vad hon gjort de andra dagarna sedan händelsen.

– I dag har hon till och med lekt, jag får lyfta henne i dag också. Skadan är bättre, men hon är fortfarande väldigt vaksam. Vi kommer gå ut med Fiona i koppel i fortsättningen. Men det känns hemskt att veta att någon som gör sådana här saker finns där ute, avslutar Sophia.

Bildkälla: Privat

Nyheter24 har tidigare skrivit om katten Sally som fick sin mage uppskuren så att hon behövde avlivas.

/
/
Senaste nytt

Kablar i Röda havet förstörda

Svagt nedåt på Wall Street

New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

1 timme sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.

Exportlyft i Mellanöstern trots koranbränningar

1 timme sedan
Förra årets koranbränningar i Sverige skapade stor ilska i den muslimska världen. Trots detta var Mellanöstern den snabbast växande exportmarknaden för svenska företag 2023, enligt Business Sweden.

Polisen rapporterar om brand, Alingsås

1 timme sedan
"SOS får larm om en lägenhetsbrand på Södra Ringgatan, Alingsås.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem skadade efter explosion i södra Stockholm – lägenhetsdörr bortsprängd

1 timme sedan
Det har inträffat en explosion i Fagersjö i södra Stockholm.