Man häktad för incest

En man häktad för upprepade våldtäkter mot sin dotter.


TROLLHÄTTAN. En man i 55-årsåldern från Trollhättan har på sannolika skäl häktats misstänkt för våldtäkt mot barn. Det är den högre graden av misstanke.

Mannen ska nu åtalas för att ha våldfört sig på sin tonåriga dotter vid ett tiotal tillfällen i mars och april i år. Övergreppen polisanmäldes i slutet av augusti.

- Flickan skrev anteckningar och brev till mamman där hon berättade vad som hänt. Först förbjöd hon mamman att berätta för någon. När hon hade ändrat sig gick mamman till polisen, förklarar åklagaren Per-Åke Kvarnström för TTELA.se.

Pappan greps av polisen i fredags och har suttit anhållen under helgen. Vid lunchtid i går häktades han av Vänersborgs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen nekar till brott.

- Han säger att han inte har gjort något av det som påstås. Det är det enda jag kan säga just nu, förklarar hans försvarare Jonas Westbring och hänvisar till förundersökningssekretessen.

Den misstänkta incestpappan från Trollhättan är bara den senaste förmodade förövaren i en lång rad liknande fall i Fyrbodalområdet.

Per-Åke Kvarnström, som varit ansvarig åklagare i flera av våldtäktsfallen, tror att uppmärksamheten i media gör att fler vågar anmäla.

- Jag kan tänka mig att unga flickor läser om ett sådant här fall och tänker att de inte är ensamma. "Det finns andra som har drabbats av den här typen av brott. Då vågar jag också berätta", säger Per-Åke Kvarnström till TTELA.se.

Kvarnström avvisar däremot de spekulationer som går ut på att Fyrbodalområdet är ett nytt Belgien, något slags mörkrets hjärta.

- Jag vägrar tro att det finns fler gärningsmän i de här trakterna än i andra trakter. Det leder också till en ruggig tanke, nämligen att det kan finnas ett stort mörkertal, säger Per-Åke Kvarnström.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tidigare bär-vd åtalas för grov människohandel

Krokom: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen", skriver polisen på sin hemsida.

Knarkkung får livstids fängelse i Nederländerna

En "knarkkung" döms till livstids fängelse i en av Nederländernas största rättegångar.

Macy's planerar att stänga var tredje butik

Den amerikanska mode- och klädbutikskedjan Macy's planerar att stänga 150 Macy's-butiker på tre år. Det motsvarar nästan var tredje Macy's-butik i USA.

Ung man på Grönland åtalas för 14 mordförsök

1 timme sedan
Flera personer skadades när en helikopter blev beskjuten – och sedan riktades skott mot människor på gatan. En ung man åtalas för att ha försökt mörda totalt 14 personer på södra Grönland, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau och tidningen Sermitsiaq.

Konstgjorda snögrottor räddar livet på sälungar

1 timme sedan
Vikaresälens ungar blir hemlösa när Östersjöns isar krymper. Nu testas att bygga grottor av plast och plywood för att få ungarna att överleva i ett allt varmare klimat.