Åtta års fängelse för yxdåd

En av bröderna i Vojakkalafamiljen fick sitt straff skärpt till åtta år.


En av bröderna i den familj som dömts för inblandning i ett yxdåd mot en före detta granne i en by i Tornedalen fick sitt straff skärpt till åtta års fängelse av hovrätten för övre Norrland på torsdagen.

Mannen döms för mordförsök, efter att i tingsrätten ha blivit dömd till sex års fängelse för medhjälp till försök till mord.

Hovrätten skärpte också straffet för den 73-årige pappan. I tingsrätten dömdes han för skyddande av brottsling till mindre än ett års fängelse. Hovrätten dömer honom nu till sex års fängelse för medhjälp till försök till mord.

För den andre brodern i familjen ändras straffet inte. Hovrätten dömer honom, liksom tingsrätten, till sex års fängelse för medhjälp till försök till mord.

Två systrar i familjen, och en bekant, fick sina straff fastställda. De döms för skyddande av brottsling till fängelse i mellan sex och åtta månader.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.