Svagt stöd för Lundby-Wedin

Varannan svensk tycker LO-ordföranden ska avgå.


Det är händelserna och alla vändningar i AMF-affären som fått svenskarnas förtroende för Wanja Lundby-Wedin att svikta, enligt en opinionsundersökning som Synovate gjort på uppdrag av DN.

Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, säger till DN.

– De här siffrorna bekräftar med all tydlighet den förtroendekris Wanja Lundby-Wedin hamnat i.

Missnöjet med LO-ordföranden är stort över hela våljarkåren. Bland LO-anslutna är fler än varannan medlem, eller 53 procent, kritisk mot Wanja Lundby-Wedin och anser att hon bör kliva av från posten som LO-ordförande. Bara 22 procent av hennes egna medlemmar tycker att hon kan sitta kvar, skriver DN.

Wanja Lundby-Wedin har tidigare avvisat krav på hennes avgång.

– Jag har fått ett förtroende från medlemmarna. Jag kan inte svika det förtroendet, sa Wanja Lundby-Wedin till LO-Tidningen den 27 mars.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

1 timme sedan
Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.