Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Opiumsmugglare dömd

- 04/04/2009, 08:19 -

Försökte smuggla in 16 kilo opium, döms till tio års fängelse.

Kvinnan greps i januari, efter ett tips till Tullen, på Landvetters Flygplats utanför Göteborg när hon försökte smuggla in 16 kilo opium. Igår fredag dömdes hon av Mölndals tingsrätt till tio års fängelse för bland annat grov narkotikasmuggling, rapporterar GT på nätet.

Knarket var gömt i något som beskrivs som en grönsaksröra. Förutom opium hittade Tullen även narkotikaklassade tabletter. Enligt GT har kvinnan hela tiden nekat till brott, men tingsrätten trodde inte på hennes historia om att hon blivit ombedd att ta med väska som hon trodde innehöll grönsaker till Sverige.

Även två kvinnliga medresenärer togs in för kontroll vid tillfället. Tullen hittade knark hos en av dem. Den "andra kvinnan" har, enligt GT, hävdat att någon placerat väska på hennes bagagevagn.

Mölndals tingsrätt anser att det är klarlagt att kvinnan visste om att väskorna innehöll knark. Den "andra kvinnan" friades för grov narkotikasmuggling, men fälldes för att ha försökt smuggla in de narkotikaklassade tabletterna. Domen i hennes fall blev dagsböter.

Skrivet av: