Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mrs Obama ger svar på tal

- 09/10/2008, 02:53 -

Sarah Palin anklagade Barack Obama för att vara "kompis med terrorister".

I lördags anklagade Sarah Palin Barack Obama för att vara "kompis med terrorister". Palin syftade på William Ayers som på 1960-talet var medlem i den radikala vänstergruppen Weathermen.

Barack Obama har svarat med att anklagelserna är falska och stötande. Samtidigt har republikanernas presidentkampanj fått kritik för att använda en aggressiv ton.

Barack Obamas hustru, Michelle Obama, diskuterade bland annat Palins uttalande i en intervju.

–Jag känner mig inte förolämpad. Jag tror inte sådana uttalanden påverkar hur folk röstar. Människor är fokuserade på ekonomin och sjukvården. De vill ha riktiga svar på problem.

Michelle Obama sa att uttalanden som Palins är "en del av politiken". Samtidigt så tror hon att amerikanerna lärt känna Barack Obama under de senaste 20 månaderna.

–Flera böcker har skrivits om Barack. Amerikanerna känner honom, hans hjärta och hans anda. Jag tycker att kandidaterna ska bedömas efter vad de gör i sina liv. Inte utefter vad de gjorde när de var åtta år, sa Michelle Obama till Larry King.

Se en del av intervjun här nedan.

Skrivet av: