Fängelse för sexövergrepp på döttrar

Det började med prins- och prinsessalekar.


En man på Gotland har dömts till fyra års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av sina båda döttrar.

Sexövergreppen ska ha pågått under hela 1990-talet under de tider då flickorna bodde hos honom på helger och lov. Enligt en av döttrarna ska pappan först ha lekt prins- och prinsessalekar med henne, men efterhand blev leken till oralsex och samlag.

Mannen blev under 1990-talet dömd för grovt sexuellt utnyttjande av underåring och fick fyra års fängelse. Sedan dess hävdar han att han unvdikit situationer där misstankar om barnutnyttjande skulle kunna uppstå. Inte minst för att han kände att barnens mamma drev en kampanj mot honom.

Tingsrätten har bland annat övervägt om pappan haft tidsmässig möjlighet att begå brotten. De har också övervägt trovärdigheten i systrarnas vittnesmål, eftersom de valt att hålla tyst under så många år, skriver Hela Gotland.

Man kom ändå fram till att det inte finns någon tvivel om pappans skuld, och därför döms han till fyra års fängelse och ha ska dessutom betala 265 000 kronor i skadestånd till sina döttrar.

Lagmannen Mikael Mellqvist anser dock att pappan inte skulle ha fällts eftersom pappan inte anses vara tveklöst skyldig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!