Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inbrottsmördaren i Göteborg: Här är polisens nya fynd i utredningen

- 03/04/2018, 08:01 -

Det har snart gått två veckor sedan polisen i Göteborg gick ut och varnade allmänheten för inbrottsmördaren i Högsbo efter ett mord och ett mordförsök. Nu kan polisen ha gjort ett genombrott i utredningen.

Tidigare i år utsattes en man för ett mordförsök i Högsbo i Göteborg. Två och en halv månad senare hände det igen – och en man mördades i samma område. 

Efter mordet och mordförsöket gick polisen, som misstänker att det kan vara samma gärningsperson, ut och varnade allmänheten. Här kan du läsa mer om det. 

Förra veckan hade polisen fått in flera tips, något som de aktivt jobbar med att gå igenom och bearbeta.

– Det skulle kunna hända igen, men vi vet inte var, hur eller när och därför är det viktigt att jobba med tipsen, sa Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Nyheter24 då.

Någon misstänkt i ärendet finns i nuläget inte, men nu kan polisen ha gjort ett fynd som skulle kunna vara ett genombrott i utredningen. Polisen kan nämligen ha säkrat den misstänkte mördarens dna. Fyndet har skickats till Nationellt forensiskt centrum på analys, rapporterar Göteborgs-Posten.

Polisen kan ha säkrat mördarens dna
Polisen kan ha gjort ett genombrott. Bildkälla: TT

Förra veckan gick även bostadsbolaget Familjebostäder ut och uppmanade personer i området att vara noga med att låsa dörren. 

 – Det är en del hyresgäster som har hört av sig och är oroliga. Då försöker vi uppmana dem att man låser om sig och att man är försiktig med vem man släpper in. Men också att man tänker på vem man lämnar ut portkoden till, berättade Katrin Amgarth, som är kommunikationschef på Familjebostäder, för Nyheter24.

Det finns ingen huvudnyckel utan med deras system har hyresgästen alla nycklar till lägenheten. När någon flyttar därifrån byter Familjebostäder ut minst ett lås. Här kan du läsa mer om det

Både porten och lägenhetsdörrarna har i båda fallen varit intakta och det har inte heller funnits några märken på dörrarna. 

Har du tips eller vet något om händelsen? Ring då polisen på 114 14.

Du kanske också vill läsa: Snart ett år sedan Patrik, 22, försvann – polisen vädjar om hjälp

TV: Varningen efter inbrottsmördaren i Göteborg: Lås era dörrar


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.