Häktas för Halmstadsmord

45-åringen, som skadades svårt under skottdramat, begärs häktad.


Den 45-årige man som skadades svårt under skottdramat i Halmstad i går, då två kvinnor mördades, kommer att begäras häktad i helgen.

Chefsåklagare Anders Johansson i Halmstad räknar med att lämna in en begäran om häktning av 45-åringen i sin utevaro under långfredagen.

– Om inget oförutsett inträffar kommer jag att göra det i morgon, säger han till TT.

En häktningsförhandling i någons utevaro hålls när en misstänkt inte kan närvara personligen.

När han är hörbar blir det sedan en ny förhandling.

TT: Börjar bilden börjar klarna nu över vad som har hänt?

– Ja, jag tycker att vi har väl en teori om vad som har hänt i alla fall. Sedan om det stämmer eller inte, det får utredningen visa. Men jag kan inte nämna så mycket mer om saker och omständigheter eftersom det finns bevispersoner kvar att höra, säger Anders Johansson.

Tillståndet för den skottskadade 45-åringen som opererats vid neurokirurgen på Universitetssjukhuset i Lund stabiliseras nu långsamt.

Mannen vårdas med respirator och nya operationer kan inte uteslutas. Han kommer troligen att ligga fortsatt nedsövd under flera dygn, uppger sjukhuset i ett pressmeddelande.

Halmstadspolisen har under dagen arbetat vidare med både den tekniska undersökningen och fortsatta förhör med grannar och andra som kan ha uppgifter om vad som hände i lägenheten.

– Vi har fått in lite nya uppgifter, bland annat någon som har hört flera smällar. Med anledning av de nya uppgifterna vi har fått fram ska vi nu också höra om en del personer. Vi har mycket arbetsuppgifter framför oss, säger Lars Hamrén till TT.

Enligt Hamrén kommer den tekniska undersökningen av lägenheten också att ta lång tid och väntas inte vara helt klar förrän om ungefär två veckor.

Den fjärde person som befann sig i lägenheten under skottdramat och som undkom oskadd har fortfarande inte kunnat höras, uppger Hamrén.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!