Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lövins hårda attack: "Åkesson visar förakt mot lidande"

- 05/03/2020, 17:01

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin går till hård attack mot Jimmie Åkesson på Twitter. Hon anklagar SD-ledaren för att visa "iskyla "och "förakt" mot migranterna som nu befinner sig utanför den grekiska gräsen.

Jimmie Åkesson har rest till den grek-turkiska gränsen för att avråda migranter för att komma till Sverige – läs mer om det här.

På flygbladet han delat ut står det att "Sverige är fullt", undertecknat det svenska folket, vilket har lett till en polisanmälan mot SD-ledaren – läs mer om det här.

Åkesson menar å sin sida att han talar för "den breda majoriteten av det svenska folket" – läs mer om det här.

Bildkälla: Twitter.com/IsabellaLovin

Men det är inte alla som håller honom. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin rasar på Twitter och går till kraftigt angrepp mot Åkesson.

"OANSTÄNDIGT"

– Denna iskyla och förakt mot nödlidande som Åkesson visar får aldrig bli rumsren och normaliserad, skriver hon i ett inlägg.

– Vi som dragit vinslott i livets lotteri ska inte slå mot dem som flyr från krig och förtryck. Oanständigt! Eller hur? @moderaterna @kdriks, fortsätter Isabella Lövin.

Bildkälla: Facebook.com/miljopartiet

Miljöpartiet har nu delat inlägget på deras Facebook-sida där de också kritiserar SD-ledaren.

"DESPERATA EFTER UPPMÄRKSAMHET"

– De flesta som reser världen över för att träffa flyktingar gör det för att ge ett stöd och för att hjälpa till. Sen finns det de som är så desperata efter uppmärksamhet att de reser hundratals mil för att förnedra förtvivlade människor, kvinnor, barn, som flyr för sina liv, skriver MP på Facebook.

I skrivande stund har varken Moderaterna eller Kristdemokraterna svarat på Lövins uppmaning.

Inte heller Jimmie Åkesson har bemött kritiken ännu.

Läs om fler MP-attacker: Bah Kuhnkes attack mot Kristersson – efter jaktbilden: "Motbjudande"