Elever kan flyttas efter pengabrist

De 200 eleverna kan tvingas byta skola när slantarna tagit slut.


LANDSKRONA. 200 elever i Landskrona kan tvingas byta skola. Detta efter att Dammhagsskolan och GA-skolan står med tomma lokaler på grund av elevbrist. Nu kan man antingen välja mellan att säga upp lärare eller samlokalisera skolorna.

– Vi har kommit till en brytpunkt med två skolor som har så få elever att det inte längre går att bedriva en verksamhet med den kvalitet som vi förväntar oss, menar Lisa Flinth (FP), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, enligt SR.

I första hand handlar det om att flytta eleverna till Dammhagsskolan, eftersom GA-skolan har slitna lokaler.

– Det är självklart att elever, föräldrar och personal känner oro men situationen är akut och vi måste göra något, säger Flinth till SR.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.