Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bandidosman åtalad för vapenbrott

Nyheter | 15/04/2009 16:04

Polisen hittade tusentals patroner gömda på mannens vind.

Våren 2008 fick polisen i Örebro ett tips om att det fanns vapen hemma hos en 42-årig man, med kopplingar till Bandidos Prospect chapter. Vid en husrannsakan fann man tusentals patroner. Mannen är nu åtalad för vapenbrott och har erkänt.

När polisen anlände till bostaden i centrala Örebro hittade man bara dopingpreparat - tills de tittade upp på vinden. Instoppat i isolering fanns mängder med ammunition; bland annat 2 900 kul- och 153 hagelpatroner. Där fanns också 600 tändhattar som används tillsammans med dynamit.

42-åringen har tidigare arbetat som jaktinstruktör men blev av med din jaktlicens efter en rattfylleridom. En del av ammunitionen ska ha funnits kvar sedan tiden då han arbetat med jakt.

Han erkänner vapenbrott och åtalas också för dopingbrott. 42-åringen nekar dock till att ha använt eller sålt vidare preparatet, skriver Tommy Karlsson för Nerikes Allehanda.

Skrivet av: