Glasbitar skrämde öldrickare

- 16/04/2009, 06:46 -

Carlsberg Sverige satsar offensivt med glasarbetsgrupp.

MARIESTAD. Glas i korvar, glas i äpplen, glas i kyckling och glas i själen.Öldrickare kan ställas inför svåra bryderier huruvida de ska sortera burkarna som metall eller som glas. En av Systembolagets kunder i Mariestad blev nämligen chockad när han hittade en glasbit i en burk Millenniumöl. Nu har Carlsberg och Systembolaget, på Svensk Handels rekommendation, gjort en polisanmälan.

Kunden lämnade in burken i tisdags.

– För våra kunders skull vill vi att händelsen utreds vidare och har gjort en polisanmälan. Efter samtal med Carlsberg kan vi också konstatera att det är oerhört ovanligt med främmande föremål i aluminiumburkar då produktionsprocessen är helt sluten, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget, enligt Drugnews.

Öljätten Carlsberg är nästa stora offer i den stora glaskampen. Innan påsken har glasbitar hittats i förpackad kyckling och andra varor i hela Sverige. Storkök har stoppat sina inköp, och för Kronfågel har glasbitarna inneburit stora förluster. Polisen högprioriterar frågan och rikspolischefen beslutade nyligen att ge rikspolisstyrelsen i uppdrag att samordna kycklingutredningen.

Carlsberg ser allvarligt på ölburkshändelsen, och har tillsatt en arbetsgrupp som ska undersöka hur glasbiten kunde komma in i burken. Vilka som ska ingå i arbetsgruppen är ännu oklart.

Skrivet av: