Abbamuseum dröjer - länge

Hyllningen till Abba. I form av ett museum. Dröjer långt tid.


Det har slagits på stora trumman flera gånger inför den nya attraktionen. Men nu verkar det trumspelet ha varit förgäves. Invigningen av Stockholms storsatsning - Abbamuséet vid Stadsgårdskajen - kommer att dröja. Länge.

– VI har kommit långt med utställningen men just nu har vi ingen lokal, säger museigrundaren Ewa Wigenheim-Westman till svd.se.

Problemet är alltså att renoveringen har dragit ut på tiden. Det Stora tullhuset är mer än hundra år gammalt och behövde därav en grundlig renovering. Så premiärbesökarna som köpt biljetter för över 200 kronor får fint vänta till en obestämd framtid. Men ett är säkert. Det blir ett museum.

– Det kommer att bli ett Abbamuseum men vi vet inte var eller när. Abbamuséet som idé är mycket större än tillfälliga motgångar.

Lyssna på lite gammaldags Abba:

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Armenien vädjar om FN-insats i Nagorno-Karabach

1 timme sedan

Tolv länder får fler i EU-parlamentet

1 timme sedan
Tolv länder får en eller två platser till i EU-parlamentet att fördela i valet nästa år. Finland och Danmark får vardera ett till mandat till 15 var, men Sverige får inga ytterligare utan blir kvar på 21 mandat.

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

igår 22:22
Tiotusentals människor i Frankrike har demonstrerat mot polisvåld under lördagen, i protester som organiserades av vänsterorganisationer.

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

igår 22:06
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

igår 21:56
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

igår 21:30
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.