Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt har en rejäl årslön.
Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt har en rejäl årslön. - Foto: Jari Kantola/Stella Pictures och Peter Grannby/Stella Pictures

Carina Bergfeldts feta miljonlön – så mycket tjänar tv-profilen

Carina Bergfeldt har gjort succé med SVT-talkshowen med namngiven efter henne själv. Det visar sig att den erfarna journalisten, som har flera tunga uppdrag i bagaget, nästan är lika välbetald som hyllad.


Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt har en gedigen karriär bakom sig – både som utrikeskorrespondent för SVT i USA och som prisad reporter hos Aftonbladet.

Kanske är det därför inte så konstigt att hon också är välbetald?

Carina Bergfeldt drar in miljonlön

Mer specifikt hade Carina Bergfeldt, enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 1 452 800 kronor under 2022. Därmed kunde tv-profilen plocka ut en månadslön på drygt 121 000 kronor. 

Carina Bergfeldt. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Dessutom hade Carina Bergfeldt ett överskott av kapital på 137 855 kronor.

Carina Bergfeldt har miljoner i egna bolaget

I bolaget "Mortis Media AB", där Carina Bergfeldt är styrelseledamot och ordförande, fanns det också 2 396 000 kronor vid det senaste bokslutet i november 2022.

Omsättningen och vinsten landade på 780 000 kronor respektive 199 000 kronor. 

Läs fler artiklar om Carina Bergfeldt här:

Carina Bergfeldt svarar på den vanligaste frågan hon får om sin son

Carina Bergfeldt i chock av Jesper Zølcks tatuering: "Han är galen"

Carina Bergfeldts syrliga ord om Jesper Zølcks ex-fru: "Jag hoppas att hon..."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.