Ridskolehästar knivhuggna i halsen

Två hästar på en ridskola i Molkom i Värmland har knivhuggits i halsen. Båda hade djupa sår efter ett knivhugg och dessutom hade en knappt decimeter stor bit av huden runt huggen fläkts upp. (TT)


Två hästar på en ridskola i Molkom i Värmland har knivhuggits i halsen, uppger Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad. Båda hade djupa sår efter ett knivhugg och dessutom hade en knappt decimeter stor bit av huden runt huggen fläkts upp. Knivhuggen tog en till två centimeter från halspulsådern. Skadorna upptäcktes under måndagen. Någon misstänkt för attacken på de båda ridskolehästarna finns inte.

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är bolagen på konsumenters skamlista

Två miljoner hemlösa på Afrikas horn

Över två miljoner människor har tvingats fly sina hem på Afrikas horn, och då främst i Somalia, på grund av de ihållande regnvädren och allvarliga översvämningarna. Uppgifterna om hur många som drabbats i Somalia, Kenya och Etiopien kommer från nyhetsbyrån AFP som sammanställt och beräknat uppgifter från FN och från ländernas myndigheter.

Spanska ord rör upp känslor i Israel

Israel har på nytt reagerat på spanska uttalanden om kriget i Gaza, och har nu har kallat hem sin ambassadör i Spanien.

Unik upptäckt: Sex planeter i rytmisk dans

Astronomer har upptäckt sex planeter som i en rytmisk dans kretsar runt en stjärna 100 ljusår från jorden, rapporterar CNN. Det sällsynta fyndet kan ge ledtrådar till hur vårt solsystem bildades.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Ragunda

"Hammarstrand, resultat efter nykterhetskontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Opec väntas minska produktionen

Oljekartellen Opec+ har enats om att "ytterligare minska oljeproduktionen med 600 000 till en miljon fat om dagen", säger en källa med insyn i förhandlingarna mellan de 13 medlemsländerna till nyhetsbyrån AFP.