Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fotograf fick ursäkt från gärningsman

Nyheter | 25/04/2009 15:11

Fotografen: Det ska nog mycket till för att de ska ringa, så det känns bra.

Frilansfotografen Jens C Hilner som misshandlades härom kvällen vaknade till ett samtal från ungdomar i Rosengård redan samma natt.

– Det var en kille som sa att han representerade ungdomarna. Han ville be mig om ursäkt för det som hänt. Han ville också tydliggöra att de inte stod bakom gärningsmannen, och det hade de också sagt till honom, säger Jens C Hilner till Nyheter24.

Jens tror att det ska ganska mycket till för att de ska söka upp honom och be om ursäkt, och tror att den bakomliggande orsaken är de boende i stadsdelen förstår att han tar dem på allvar. Under ett par månader har han dokumentat oroligheterna i Rosengård och har samtidigt lärt känna människorna i stadsdelen.

– Jag vill dokumentera det som händer i Rosengård, för mig känns det historiskt värdefullt. De som bor där litar på mig nu och därför sa killen i telefonen att jag var välkommen tillbaka att fota när jag ville.

Sedan dröjde det bara en natt tills gärningsmannen själv ringde upp.

– Han ringde och sa att det var han som gav sig på mig och bad då hemskt mycket om ursäkt. Det kändes bra, säger Jens C Hilner till Nyheter24.

Situationen i Rosengård ser ut så att ungdomarna håller till i ena kanten och poliserna, journalisterna och brandkåren står 300 meter strax utanför.

– Det är som två läger, och poliserna vågar inte gå in. Men de borde inte vara rädda. Det är som när en hund upptäcker att du är rädd och biter. Men jag vet att ungdomarna inte vill att man ska vara rädd för dem, säger Jens C Hilner till Nyheter24.

Skrivet av: