Varför har ingen kommit på det här innan?
1 av 2
Varför har ingen kommit på det här innan? - Foto: KillSwitch
KillSwitch kanske kan vara något för Molly Sandén som bytt ut Eric Saade mot Danny Saucedo.
2 av 2
KillSwitch kanske kan vara något för Molly Sandén som bytt ut Eric Saade mot Danny Saucedo. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Appen som rensar bort ditt ex från Facebook

Har du gått igenom en jobbig break-up och vill slippa se exet på Facebook? Då är den här appen som släpps i dag något för dig.


Dags att städa på Facebook?

Känner du att det är dags att rensa upp på fejan finns KillSwitch hemsida här.

KillSwitch eliminerar alla spår efter ditt ex – eller bästisen som blivit din fiende. Det enda du behöver göra är att fylla i personens namn så söker appen igenom varenda foto, statusuppdatering och logginlägg som du har gemensamt med personen. Och raderar.

Appen lanseras, förmodligen inte av en slump, under torsdagen som även är känd som Alla hjärtans dag. Den kostar 99 cent, ungefär sju kronor, och överskottet går till American Heart Association of New York.

Om du vill spela säkert (ni kanske blir tillsammans igen!) så kan du välja att spara allt borttaget material i ett osynligt Facebookalbum.

Handlar inte om att såra

Skaparen Erica Mannherz menar att Kill Switch inte handlar om hämnd.

– Appen är till för att hjälpa dig läka och bli självständig. Den ska hjälpa dig att återta det lilla hörnet av internet som tillhör dig – din Facebookprofil – inte såra någon, säger hon i ett pressmeddelande.

– Kan vi verkligen gå vidare in i ett nytt förhållande medan spår av vårt förflutna fortfarande finns kvar i utkanten av våra digitala liv?

/
/
App
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".