Minskar intresset för Facebook bland ungdomar?
1 av 3
Minskar intresset för Facebook bland ungdomar? - Foto: Scanpix
Enligt skribenten Ruby Karp tar Instagram över.
2 av 3
Enligt skribenten Ruby Karp tar Instagram över. - Foto: Robin Haldert/Scanpix
Facebook – nu en plats för alla åldrar på gott och ont.
3 av 3
Facebook – nu en plats för alla åldrar på gott och ont. - Foto: Jan Erik Henriksson/Scanpix

"Jag är 13 och ingen av mina vänner använder Facebook"

Det blir allt vanligare att äldre personer har Facebook. Samtidigt tappar företaget allt fler ungdomar. Den 13-åriga skribenten Ruby Karp tror sig ha svaret.
"När Facebook inte trendar bryr sig inte ungdomar", skriver hon.


"Försöker för hårt"

Karp anser även att Facebooks förändringar har varit till det sämre. Hon menar att företaget försökt för hårt och gått miste om den enkla, användarvänliga designen.

"Facebook behöver tonåringar för att vi är de som kommer att föra det vidare väldigt snart. Och tonåringar kan se det, vilket skrämmer bort dem".

Sedan starten 2004 har Facebook växt till den ostridbara härskaren över sociala medier. Mark Zuckerbergs skapelse har närmare en miljard användare och frågan har varit när framgången ska mattas av.

Enligt 13-åriga skribenten Ruby Karp är tidpunkten här nu. Allt fler äldre personer skaffar Facebook samtidigt som ungdomar ratar tjänsten. Karp, vars artikel på Mashable har delats över 18 000 gånger, förklarar att ingen av hennes vänner använder Facebook.

Hennes jämnåriga vänner väljer sociala medier som Instagram och Snapchat

"Mina vänner tycker att Facebook är slöseri med tid. Jag bestämde mig för att skaffa Facebook för att se vad det handlade om. Men jag upptäckte snart att Facebook är värdelöst utan vänner. Min enda vän var, typ, min farmor", skriver Karp på Mashable.

Blir övervakad av föräldrar

Enligt Karp vill ungdomar ha det nya, det som trendar. Och när Facebook inte är trendigt längre tappar de unga intresset. Att allt fler vuxna använder Facebook bidrar till att ungdomarna flyr fältet. Karp menar att det gör att hon ständigt är övervakad.

"Låt säga att jag blir inbjuden till en fest där det förekommer alkohol. Jag dricker inte, men någon drar fram en kamera. Även om jag inte har en röd mugg kan jag bli fotograferad bakom en tjej som dricker shots", skriver hon och fortsätter:

"Senare bestämmer sig någon idiot för att lägga upp bilderna från den "fantastiska" festen. Om min mamma skulle se bilderna skulle jag vara död".

Läs hela Karps text på Mashable.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

1 timme sedan
Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.