10 saker du måste veta om att kan du göra på Instagram

- 06/10/2017, 10:11 -
Det finns några saker du borde veta att du kan göra på Instagram!
1 av 2

Det finns några saker du borde veta att du kan göra på Instagram!

Giphy/TT

Vi har listat tio saker!
2 av 2

Vi har listat tio saker!

TT

Har du Instagram? Då borde du känna till de här tio sakerna som du kan göra och vissa är riktigt bra!

Blocka personer från att kommentera, veta att folk kan se när du skärmdumpar och se om någon har slutat följa dig – det finns många saker du borde ha koll på att du kan göra på Instagram! 

Vi har listat tio saker du kan göra på Instagram, som du faktiskt borde ha koll på! 

1. Göra så ingen kan se vem du stalkar 

Det finns flera saker man kan göra. Bland annat att rensa sökhistoriken eller surfa med flygplansläge på (så du inte kan gilla en bild). Här kan du läsa mer om det! 

2. Dölja om du råkat gilla en gammal bild

Även om du trycker så du inte gillar den längre kommer personen få en notis om att du gillat bilden. Det du kan göra så är att scrolla upp högst upp i flödet och gilla den senaste bilden. Då kommer personen tro att du gillat den senaste bilden och inte den som är typ fem år gammal. 


Bildkälla: TT

3. Dölja all reklam

Trött på reklamen som dyker upp titt som tätt i ditt flöde på Instagram? Tydligen går det att dölja. Det man kan göra är att man trycker på de tre prickarna vid reklamen och sedan ”dölj annons”. 

Då kommer du att få alternativ om varför du vill dölja och om man svarar ”den är olämplig” så ska reklamen försvinna. I alla fall enligt journalisten Raymond Wonghär kan du läsa mer om det

4. Gömma gamla bilder (utan att faktiskt radera) 

Kanske har du gamla bilder du inte länge vill ha kvar på din Insta, men inte heller vill ta bort. Då kan du lägga dem i ditt "arkiv" genom att trycka på tre prickarna så hamnar bilderna i ditt arkiv.

För att komma till ditt arkiv så klickar du på den symbolen klockliknande symbolen i din profil! 

Bildkälla: TT

5. Publicera bilder utan att använda appen

Ja, precis! Du behöver faktiskt inte använda appen utan du kan faktiskt logga in på din webbläsare på mobilen och publicera därifrån

6. Det syns om du tar en screenshot

Kanske inget hack egentligen, men något du borde veta om så det inte uppstår en jobbig situation när du skrämdumpar på Instagram om vi säger så.

7. Du kan ångra ett meddelande du skickat 

Gå in på dina meddelanden på Insta och håll ner på det meddelandet du vill få bort. Då kommer du få upp "ångra sändning" som alternativ. Sedan får du upp en till ruta och där väljer du "Ångra sändning".

Dock finns chansen att personen har sett ditt meddelande redan, men du kanske har tur att hen inte har sett och då är du räddad! Men vi får hoppas att personen inte har notiser på och att du är snabb nog! 

Bildkälla: TT

8. Blocka personer från att kommentera dina bilder

Gå in på inställningar och därefter "kommentarer" och sedan blockerar du personen eller personerna du inte vill ska kunna kommentera.

9. Ta reda på om någon slutat följa dig

Gå in på personen på Instagram och då kommer det stå om personen följer dig ovanför där det står vilka personer som också följer den personen, läs mer om det här

10. Tidpunkten du borde lägga upp för att få fler likes

Okej, det här är egentligen en liten extrapunkt. Men det finns faktiskt en tidpunkt då det är bäst att lägga upp bilder på Instagram, i alla fall om du vill ha fler likes. På veckodagarna så är det bäst att lägga ut bilder mellan klockan 18.00 och 19.30 och på helgerna är det klockan 11 på förmiddagen som gäller.

TV: Justin Bieber försökte ragga upp en tjej på Instagram

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.