Annie Lööf (C) berättar om den största höjdpunkten respektive tabben under hennes politiska karriär.
Annie Lööf (C) berättar om den största höjdpunkten respektive tabben under hennes politiska karriär. - Foto: Fredrik Persson/TT och Christine Olsson/TT

Annie Lööf om sin värsta tabbe: "Vaknade en kvart innan debatten"

I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar Annie Lööf om den största höjdpunkten under hennes politiska karriär – och den värsta tabben hon gjort på jobbet.
– Jag tror fortfarande inte att det är någon som vet om det här, säger C-ledaren.


En karriär kantas i regel av både toppar och dalar – och så är även fallet för våra svenska partiledare. 

När Centerpartiets partiledare Annie Lööf medverkar i Nyheter24:s "24 Frågor" är det självklart vilken topp som är allra mest minnesvärd.

– Den största höjdpunkten är ju valet 2018. Då fick ju vi vårt bästa valresultat på 30 år. Det var fantastiskt roligt, säger hon. 

Annie Lööf: "Jag försov mig till debatten"

Men Annie Lööf minns också en panikartad situation som uppstod för flera år sedan, innan en budgetdebatt med dåvarande finansminister Anders Borg, då hon var ekonomiskpolitisk talesperson.

– Den största tabben jag gjort var nog faktiskt strax innan jag blev partiledare, säger Lööf i "24 Frågor" och fortsätter:

– Jag försov mig och vaknade en kvart innan den här debatten började, så jag rusade upp, tog mig till kammarsalen i riksdagen och kom ju då lite för sent. Men jag tror fortfarande inte att det är någon som vet om det här. Det var en lite stressad känsla när man ville visa framfötterna.

Här kan du lyssna på Annie Lööf i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.