Ulf Kristersson (M) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor".
Ulf Kristersson (M) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor". - Foto: Christine Olsson/TT och Anders Wiklund/TT

Ulf Kristersson: Därför ska du rösta på Moderaterna i valet 2022

Varför ska man rösta på Moderaterna i valet 2022? Det svarar partiledaren Ulf Kristersson på i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".


Inför det stundande riksdagsvalet, som går av stapeln den 11 september, bjöd Nyheter24 in Ulf Kristersson till podcasten "24 Frågor". Där fick Moderaternas partiledare bland annat berätta om partiets förslag i fem sakfrågor. 

Här kan du läsa vad Ulf Kristersson sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik. 

Varför rösta på Moderaterna i valet 2022?

Mot avsnittets slut fick Ulf Kristersson chansen att tala till de svenska väljarna: varför ska man rösta på just Moderaterna i valet 2022? M-ledaren pekade då särskilt på två skäl.

– Vi kan få ordning på Sverige. Vi ser problemen i Sverige. Vi fattar att vi inte kan ha brottslighet, att vi inte kan ha energibrist och att vi inte kan ha oordning. Vi fattar problemen. Vi har reformer som kan lösa problem och vi kan prata med alla partier i Sveriges riksdag och samla majoritet, så att man får någonting gjort också. Jag tycker att det är för mycket snack och för lite verkstad i svensk politik. Det är det första skälet.

– Det andra skälet: om man tycker att Sverige utvecklats fel under de senaste åren, ge mig då en chans att bevisa vad vi kan göra på fyra eller åtta år. Är du ändå missnöjd? Rösta på ett annat parti nästa gång. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Ulf Kristersson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!