Ulf Kristersson (M) svarar på fyra Google-frågor om sig själv i "24 Frågor".
Ulf Kristersson (M) svarar på fyra Google-frågor om sig själv i "24 Frågor". - Foto: Don Ryan/AP/TT och Pontus Lundahl/TT

Ulf Kristersson svarar på svenskarnas Google-frågor: "Var fotosäljare"

Valet 2022 ligger bara runt hörnet och Google-sökningarna om våra svenska partiledare går varma. I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om honom.


Söndagen den 11 september är det val i Sverige. Därför är det många som just nu vänder sig till Google för att få svar på sina frågor om de olika riksdagspartiernas politik – och dess ledare.

Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om honom.

Läs här varför Ulf Kristersson tycker att du ska rösta på just Moderaterna i valet 2022.

Vad har Ulf Kristersson jobbat med?

– Jag har jobbat mest med politik genom åren. Jag blev ju riksdagsledamot redan direkt efter universitetet kan man säga, när jag fortfarande var MUF-ordförande. Så då var jag i riksdagen i ganska många år, säger Ulf Kristersson.

– Sedan sadlade jag faktiskt om när jag suttit i riksdagen rätt många år och jobbade i en ganska stor it-konsultfirma som hette Connecta i några år, sedan så var jag konsult i några år och sedan kom jag tillbaka till kommunalpolitiken. Så allra mest politik, men jag har också gjort utflykter i näringslivet. 

Men som ung hade M-ledaren andra drömmar.

– Mitt allra första jobb var fotosäljare. Jag var hängiven fotograf som ung, så jag jobbade på Expert Foto i Eskilstuna och satsade på en karriär som porträttfotograf faktiskt. Det blev aldrig så riktigt.

Hur lång är Ulf Kristersson?

– Jag brukar avrunda till 170 centimeter. Jag tror att jag är nog typ 169,5 centimeter. Det var ett tag sedan jag mätte mig, men i den trakten, säger Ulf Kristersson.

Vad kör Ulf Kristersson för bil?

– Just nu kör jag ju inte så ofta, för i den här rollen så blir man omkringskjutsad så mycket. Men familjen har en Toyota, därför att vi har en väldigt bra Toyota-handlare hemma i Strängnäs, säger Ulf Kristersson.

– Så vi har en sån RAV4 Hybrid.

Vad står Ulf Kristersson för?

– Två ord: frihet och ansvar. Jag är i grund och botten en mycket liberal person och har präglats av liberala värderingar. Enskilda människor kan själva. Enskilda människor har rätt att bestämma över sitt eget liv. Staten är viktig, men staten bestämmer inte över dig, säger Ulf Kristersson och fortsätter:

– Men också det här med ansvar. En fri människa både kan och vill ta ansvar. Man har ett ansvar själv. Förvänta dig inte att staten lever ditt liv åt dig, utan du måste själv förkovra dig, utbilda dig, göra allt du kan för att försörja dig själv, ta ansvar för dig själv och dina barn. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Ulf Kristersson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!