M-ledaren Ulf Kristersson hade helst sett Miljöpartiet under riksdagsspärren i valet 2022.
M-ledaren Ulf Kristersson hade helst sett Miljöpartiet under riksdagsspärren i valet 2022. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Nils Petter Nilsson/TT

Ulf Kristersson (M) om Miljöpartiet: "Vore bättre om de åkte ut"

När Ulf Kristersson, under sin medverkan i Nyheter24:s podcast "24 Frågor" får frågan om vilket annat parti han hade velat se under riksdagsspärren i höstens val är svaret solklart.
– De gör svensk politik dålig, säger M-ledaren.


I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar Ulf Kristersson om några av de förslag som Moderaterna vill genomföra på sakpolitiska områden. M-ledaren berättar också varför han tycker att det svenska folket ska lägga sin röst på just Moderaterna.

– Vi kan få ordning på Sverige. Vi ser problemen i Sverige. Vi fattar att vi inte kan ha brottslighet, att vi inte kan ha energibrist och att vi inte kan ha oordning, säger Kristersson.

Här kan du läsa mer om varför Ulf Kristersson tycker att du ska rösta på just Moderaterna i valet 2022.

Ulf Kristersson: "Miljöpartiet gör svensk politik dålig"

Några som däremot gjort sitt i riksdagen, enligt Ulf Kristersson, är Miljöpartiet. Det står klart när han får frågan om vilket parti han helst hade velat se under riksdagsspärren i valet 2022.

– Det klart att svensk politik vore bättre utan Miljöpartiet. Det säger jag med respekt för de var tidiga med miljö- och klimatpolitiken, men i dag förstår alla andra partier vikten av den frågan och har mer realistiska lösningar, inte minst mitt eget parti, säger Kristersson.

– Miljöpartiet gör svensk politik dålig. Orimlig energipolitik, dålig landbygdspolitik och en helt orimlig skattepolitik. Så svensk politik hade varit bättre om de åkte ut. 

Här kan du lyssna på Ulf Kristersson i podcasten "24 Frågor".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!