Tobias Andersson (SD) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor".
Tobias Andersson (SD) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor". - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Anders Wiklund/TT

Tobias Andersson: Därför ska du rösta på SD i valet 2022

Varför ska man rösta på Sverigedemokraterna i valet 2022? Det svarar partiets rättspolitiske talesperson Tobias Andersson på i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".


Inför valdagen den 11 september bjöd Nyheter24 in Tobias Andersson till podcasten "24 Frågor". Där fick SD-ledamoten, som också är partiets rättspolitiske talesperson, bland annat berätta om partiets förslag i fem sakfrågor. 

Här kan du läsa vad Tobias Andersson sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Varför rösta på Sverigedemokraterna i valet 2022?

Vid avsnittets slut fick Tobias Andersson runda av genom att rikta sig till de svenska väljarna: varför ska man rösta på just Sverigedemokraterna i valet 2022?

SD-toppen menar på att man ska se till huruvida man är nöjd eller missnöjd med samhällsutvecklingen under de senaste åren.

– Om man tycker att det är fantastiskt att folk dör i vårdköer, om man finner sig i att kunskapen i svenska skolor sjunker, om man inte har några problem med dagliga gängskjutningar, om man tycker att det är okej att ungefär var femte företagare funderar på att lägga ner sin verksamhet som en konsekvens av otrygghet och kriminalitet, då ska man ju absolut rösta på något annat parti. Då ska man rösta på de partier som bidragit till att skapa de samhällsproblem vi ser i dag i Sverige.

– Men om man anser att Sverige inte bara kan, utan förtjänar bättre, om man anser att Sverige borde bli bra igen, om man tänker att "jag är inte nöjd med hur samhället ser ut i dag. Jag vill ha något annat. Jag tycker att jag och Sverige förtjänar det", då är Sverigedemokraterna faktiskt det enda partiet som står fritt från skuld till den samhällsutveckling som skett och då borde man också landa i slutsatsen att rösta på oss. 

Här kan du lyssna på Tobias Andersson i podcasten "24 Frågor".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.