Lena Hallengren (S) medverkade i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".
Lena Hallengren (S) medverkade i Nyheter24:s podcast "24 Frågor". - Foto: Christine Olsson/TT och Lars Schröder/TT

Lena Hallengren: Därför ska du rösta på Socialdemokraterna i valet 2022

Varför ska man rösta på Socialdemokraterna i valet 2022? Det svarar socialminister Lena Hallengren (S) på i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".


Inför riksdagsvalet den 11 september bjöd Nyheter24 in socialminister Lena Hallengren (S) till podcasten "24 Frågor". Där fick S-toppen bland annat berätta om partiets förslag i fem sakfrågor. 

Här kan du läsa vad Lena Hallengren sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Varför rösta på Socialdemokraterna i valet 2022?

För att avrunda avsnittet fick Lena Hallengren chansen att tala till de svenska väljarna: varför ska man rösta på just Socialdemokraterna i valet 2022?

– Man ska rösta på Socialdemokraterna senast den 11 september därför att Socialdemokraterna är det parti som ser hela problemet när det gäller trygghet och gängkriminalitet. Att både ta tag i brotten och brottens orsaker. Att se till att det blir fler poliser, att det öppnar fler polishögskolor, men också att se till att socialtjänsten får mer resurser. För varje krona som vi satsar på polisen, så ska också en krona satsas på det förebyggande arbetet.

Vidare lyfter socialministern partiets fokus på den gröna omställningen och den svenska välfärden.

– Sedan handlar det om klimatomställningen. Att se till att Sverige är ett ledande land i klimatomställningen. Att inte på något sätt försöka förneka den utmaning vi står inför och se till att vi också drar nytta av omställningen, säger Hallengren och fortsätter:

– Men det handlar också om att vi ska ha kontroll över välfärden. Att inte sälja ut vare sig sjukvård, äldreomsorg eller skola. Att se till sjukvården inte går samma väg som skolan, utan att vi har kontroll och möjlighet att styra välfärden. Det handlar inte minst om arbetsmiljö och arbetsvillkor för de anställda.

Avslutningsvis lyfter Hallengren fram Socialdemokraternas partiledare.

– I en orolig tid ser vi socialdemokrater Magdalena Andersson som den ledare som vi tror att Sverige behöver under de kommande åren.

Här kan du lyssna på avsnittet av "24 Frågor" med Lena Hallengren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!