Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna snor väljare från framför allt M och S.
1 av 6
Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna snor väljare från framför allt M och S. - Foto: Scanpix
Till skillnad från statsminister Fredrik Reinfeldt har Stefan Löfven sett SD:s skandalfilmer som Expressen publicerat.
2 av 6
Till skillnad från statsminister Fredrik Reinfeldt har Stefan Löfven sett SD:s skandalfilmer som Expressen publicerat. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
"Järnrörsgänget" i Sverigedemokraterna. Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling.
3 av 6
"Järnrörsgänget" i Sverigedemokraterna. Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling. - Foto: SCANPIX / Faksimil Expressen
 – Prata om ”babbe”, kalla kvinnor för ”hora” och ”det här är inte ditt land”. Vad fan är det frågan om? Jag blir väldigt illa berörd och rädd. Det är inte Sverige. Det riktiga Sverige är inte enfald, utan mångfald, säger Stefan Löfven.
4 av 6
– Prata om ”babbe”, kalla kvinnor för ”hora” och ”det här är inte ditt land”. Vad fan är det frågan om? Jag blir väldigt illa berörd och rädd. Det är inte Sverige. Det riktiga Sverige är inte enfald, utan mångfald, säger Stefan Löfven. - Foto: Viktor Adolfsson / Nyheter24
Nyheter24 träffade Löfven på hans kontor på Socialdemokraternas riksdagskansli tidigare i höstas.
5 av 6
Nyheter24 träffade Löfven på hans kontor på Socialdemokraternas riksdagskansli tidigare i höstas. - Foto: Viktor Adolfsson / Nyheter24
Stefan Löfven ska stoppa väljar­flykten från S till SD genom att fokusera på jobben.
6 av 6
Stefan Löfven ska stoppa väljar­flykten från S till SD genom att fokusera på jobben. - Foto: Viktor Adolfsson / Nyheter24

Löfven: Alliansens fel att Sverigedemokraterna växt

Stefan Löfven menar att Fredrik Reinfeldt och regeringen ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. – Om man skapar ett samhälle med ökade klyftor och större social otrygghet, då lägger man grunden för den här typen av partier.


"Bara en minoritet är rasister"

"Sverige är inte trötta på våra värderingar". 

Tidigare i höstas träffade Nyheter24 

Stefan Löfven för en stor intervju med om ungdomsarbetslöshet, innovationer och Sverigedemokraterna.

STOCKHOLM. – Prata om ”babbe”, kalla kvinnor för ”hora” och ”det här är inte ditt land”. Vad fan är det frågan om? Jag blir väldigt illa berörd och rädd. Det är inte Sverige. Det riktiga Sverige är inte enfald, utan mångfald, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter. 

Till skillnad från statsminister Fredrik Reinfeldt har Stefan Löfven sett SD:s skandalfilmer som Expressen publicerat. 

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Socialdemokraternas partiledare att han inte är nöjd med att bara får 33,1 procent i Dagens Nyheter/Ipsos väljarundersökning som presenterades under lördagen. 

SD snor väljare från M och S

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om går Sverigedemokraterna starkt framåt i undersökning efter undersökning. Enligt Statistiska centralbyrån tar SD väljare främst från Socialdemokraterna och Moderaterna. Och enligt Löfven beror SD:s framgångar på regeringens ekonomiska politik.

– Jag vill vara väldigt tydlig med det. Om man skapar ett samhälle med ökade klyftor och större social otrygghet, då lägger man grunden för den här typen av partier. De allra flesta människor som säger sig sympatisera med SD är inte främlingsfientliga i grunden, men många av dem är rädda och oroliga när det gäller jobben.

"Det underlättar inte problemet"

Stefan Lövfen hävdar också att Miljöpartiet bidragit till SD:s framgångar genom att skapa en migrationspolitisk uppgörelse med regeringen som ökat arbetskraftsinvandringen från länder utanför EU med cirka 10 000 personer per år.

– Det underlättar inte problemet, säger Stefan Löfven.

Och på frågan om hur ska han stoppa väljar­flykten från S till SD är svaret självklart:

– Det är att fokusera på jobb. Vi måste vara mycket tydligare med att det ska finnas möjligheter för jobb, utbildning och en social trygghet för alla människor, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här vägrar Postnord dela ut brev

Mjölkjätte hackad – stopp i produktionen

Norrmejeriers verksamhet i Umeå har stoppats helt efter en hackerattack, rapporterar NSD.

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Folklistan vill se ett EU-direktiv som gör det lättare att skicka dömda för att avtjäna straff i fängelser i andra EU-länder.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"Olycka på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.