Stockholm

SD-politiker: "Judarna drar i trådarna"

Höglund menar att han kan tänka sig att byta till Svenskarnas parti.
1 av 2
Höglund menar att han kan tänka sig att byta till Svenskarnas parti. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Men han tänker inte byta om det visar sig att medlemmarna är nazister.
2 av 2
Men han tänker inte byta om det visar sig att medlemmarna är nazister. Foto: Scanpix

Mikael Höglund, kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Upplands-Bro, säger att judar styr USA. Han funderar även på att gå med i nazistiska Svenskarnas parti.


Läs mer
"Ekeroth driver ju islamgrejen"

På Facebook har Höglund gillat ett inlägg som den före detta sverigedemokraten 
Solveig Renhammar-Metus skrivit. Hon uteslöts ur partiet efter att hon hävdat att judar kontrollerar SD och att Björn Söder och Kent Ekeroth borde uteslutas eftersom de hyllar "en främmande makt" (Israel).

Höglund förklarar att Metus inlägg är "lite väl hårt" och att han främst gillade det för att han var förbannad över uteslutningen av gruppledaren Patrik Ehn.

– Ekeroth driver ju islamgrejen i Sverigedemokraterna. Han är ju israel. Men jag är inte så judefixerad, de bidrar ju med mycket gott på jorden, säger Höglund till Expo.

UPPLANDS-BRO. Judar har den ekonomiska makten, judar kontrollerar medierna och Sverigedemokraternas muslimhat beror på att riksdagsledamoten Kent Ekeroth skulle vara jude.

Det menar den sverigedemokratiska kommunpolitikern Mikael Höglund i en intervju med Expo.

– Varför krigar USA i mellanöstern och varför backar de upp Israel. Det är bara att kolla vilka som styr Vita Huset. Nu ska Obama ner till Israel. Han måste göra sig väl i Israel för att göra sig väl på hemmaplan. De är judarna som drar i trådarna. Det är de som har makten. Men så är det i livet man får acceptera det. Ingenting är perfekt, säger han till Expo.

"Jag är egentligen sosse"

Höglund berättar även att han fått hem flygblad från nazistiska Svenskarnas parti och att han kan tänka sig att byta parti.

– Jag började fundera på SvP när Sverigedemokraterna började jävlas med medlemmarna. Jag har ännu inte riktigt kollat vad Svenskarnas parti är för några. Jag får se hur jag gör. Jag är egentligen sosse, men sossarna har svikit de etniska svenskarna, säger han och förtydligar att han inte tänker gå med i partiet om det visar sig att medlemmarna är nazister.

"Det är mycket upprörande"

Willy Silberstein ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, riktar hård kritik mot Höglund och Sverigedemokraterna efter uttalandena om judar. Silberstein menar att det är allvarligt att SD:s representanter sprider antijudiska konspirationsteorier. 

– Detta är arketypen av antisemitiska konspirationsteorier som levt i århundraden. Jag trodde att vi 2013 hade kommit längre. Jag har inget förtroende för Sverigedemokraterna men här är ett starkt bevis på att de har en starkt brinnande antisemit i sina led. En som företräder partiet i kommunfullmäktige. Jag tycker att det är mycket upprörande, säger Silberstein till Expo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.