Uppmaningen: Dränk SD i valsedlar

- 23/04/2014, 10:27 -
Hans uppmaning: skicka tillbaka SD:s valsedlar.
1 av 3

Hans uppmaning: skicka tillbaka SD:s valsedlar.

Faksimil Facebook

2 av 3

Faksimil Facebook

3 av 3

Faksimil Facebook

Kari Uusijärvi skrev ett inlägg på Facebook där han bad folk att skicka tillbaka SD:s valsedlar. Inlägget har blivit viralt och lovorden många.

SVERIGE. Under påskhelgen skrev Kari Uusijärvi ett inlägg på Facebook som hittills har delats över 6 800 gånger. I det skrev han en uppmaning om att personer som får oönskade valsedlar från Sverigedemokraterna ska skicka tillbaka dem med post, vilket han menar skulle generera en hel del brevöppning på SD:s kansli.

I sitt inlägg skrev han:

"Ca 10% av Sveriges befolkning kommer inte att göra som jag för de kan tänka sig att rösta på SD.

Men om resten gör som jag och returnerar valsedlarna kan det bli kul. 21 miljoner har de beställt inför årets val. Finessen med snigelpost är den fysiska massan av försändelser. En helveteshög hög blir det och sju kronor kostar det.

Sverigedemokraterna, box 26, 291 21 Kristianstad

'Just do it'"

"Aldrig träffat en SD:are med humor"

Idéen till uppmaningen föddes efter att Uusijärvi läst att Sverigedemokraterna skulle trycka upp 21 miljoner valsedlar inför EU-valet.

– Jag la upp statusen mest som ett skämt, eftersom jag aldrig träffat en SD:are med humor. Men jag står för det jag skrivit, säger Uusijärvi till Nyheter24.

Positiva reaktioner

Han säger också att han blev chockad över den spridning inlägget fått. 

– Jag vet inte om folk kommer skicka tillbaka dem, men det räcker med att tio procent gör det för att de ska få att göra, säger Uusijärvi.

Inte fått några hot

Trots inläggets stora spridning har reaktionerna nästan bara varit positiva. 

– Jag hade ändå förväntat mig hot när det blir så här stort, men jag har inte fått något sådant, säger han till Nyheter24.

Tänker du skicka tillbaka SD:s valsedlar?