Uppmaningen: Dränk SD i valsedlar

Kari Uusijärvi skrev ett inlägg på Facebook där han bad folk att skicka tillbaka SD:s valsedlar. Inlägget har blivit viralt och lovorden många.


SD beställde 21,7 miljoner valsedlar

I februari i år bekräftade valmyndigheten att SD har beställt närmare 22 miljoner valsedlar. 

– Jag tror att det blir väldigt mycket till återvinningen, sa Carl-Otto Björkling, administratör vid Valmyndigheten, till DN då. 

I Sverige har alla partier rätt att ha sex miljoner valsedlar ute i vallokalerna. Därefter kan de även kostnadsfritt beställa cirka 22 miljoner valsedlar, som de själva distribuerar.  

SVERIGE. Under påskhelgen skrev Kari Uusijärvi ett inlägg på Facebook som hittills har delats över 6 800 gånger. I det skrev han en uppmaning om att personer som får oönskade valsedlar från Sverigedemokraterna ska skicka tillbaka dem med post, vilket han menar skulle generera en hel del brevöppning på SD:s kansli.

I sitt inlägg skrev han:

"Ca 10% av Sveriges befolkning kommer inte att göra som jag för de kan tänka sig att rösta på SD.

Men om resten gör som jag och returnerar valsedlarna kan det bli kul. 21 miljoner har de beställt inför årets val. Finessen med snigelpost är den fysiska massan av försändelser. En helveteshög hög blir det och sju kronor kostar det.

Sverigedemokraterna, box 26, 291 21 Kristianstad

'Just do it'"

"Aldrig träffat en SD:are med humor"

Idéen till uppmaningen föddes efter att Uusijärvi läst att Sverigedemokraterna skulle trycka upp 21 miljoner valsedlar inför EU-valet.

– Jag la upp statusen mest som ett skämt, eftersom jag aldrig träffat en SD:are med humor. Men jag står för det jag skrivit, säger Uusijärvi till Nyheter24.

Positiva reaktioner

Han säger också att han blev chockad över den spridning inlägget fått. 

– Jag vet inte om folk kommer skicka tillbaka dem, men det räcker med att tio procent gör det för att de ska få att göra, säger Uusijärvi.

Inte fått några hot

Trots inläggets stora spridning har reaktionerna nästan bara varit positiva. 

– Jag hade ändå förväntat mig hot när det blir så här stort, men jag har inte fått något sådant, säger han till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du skicka tillbaka SD:s valsedlar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.