Özz Nûjen till attack mot Jimmie Åkesson: "Är synd om honom"

- 27/03/2015, 14:52 -
"Synd om Åkesson", eller?
1 av 6

"Synd om Åkesson", eller?

TT / SVT

Özz under sin show "Statsministern".
2 av 6

Özz under sin show "Statsministern".

JANERIK HENRIKSSON / JANERIK HENRIKSSON / TT

Åkesson i kvällens Skavlan.
3 av 6

Åkesson i kvällens Skavlan.

SVT

4 av 6

SVT

5 av 6

SVT

Özz Nûjen.
6 av 6

Özz Nûjen.

JANERIK HENRIKSSON / JANERIK HENRIKSSON / TT

I en debattartikel ironiserar komikern över hur synd det är om Sverigedemokraternas partiledare.

Det är synd om Jimmie Åkesson. Det slår i alla fall Özz Nûjen fast i en text i tidningen Expressen. Men han menar det inte egentligen.

I artikeln ondgör sig Nûjen över att det verkar förbjudet att säga något negativt alls om Åkesson, som i kvällens Skavlan väntas göra comeback efter fem månaders sjukskrivning.

Bildkälla: SVT

"Ingen får säga något om hans sjuklön, för då sparkar en på den som ligger och den som ligger där, är inte vem som helst. Ingen får heller säga något om hans spelberoende för då sparkar en på den som redan ligger och den som ligger där är ju den förtroendevalde och honom är det ju synd om" skriver den folkkäre komikern.

Bildkälla: SVT

Nûjen drar även några välriktade kängor mot SVT och deras hantering av nyheten. Han kritiserar bland annat public service-bolaget för att de inte bjudit in någon som kan bemöta Åkessons uttalanden.

"Nej, herregud, Jimmie är ju sjuk och det räcker med en mysig tête-à-tête där ingen, och särskilt inte Jimmie, ska behöva känna sig trängd… För det är ju synd om honom och då kan ingen bara dra fram "Men hallå, vad hände med opartiskhet-kortet då?", skriver han i Expressen.

Özz Nûjen är vida känd för att kritisera Sverigedemokraterna. Under 2014 års Almedalsvecka bjöd han på gratisshow på Gutavallen samtidigt som Sverigedemokraternas partiledare höll tal i Almedalen.

Vidare i artikeln ironiserar han över att det går väldigt bra att attackera utsatta grupper, sjuka och fattiga – men inte Jimmie Åkesson. För honom är det "synd om".

"Stackaren har bara fått 71 500 kronor varje månad under sin sjukdomsperiod. Stackaren ansökte om ytterligare 21 000 kronor i månaden från försäkringskassan för så synd är det om honom att han inte tyckte att han klarade sig på 71 500 kronor i månaden och tänkte att 92 500 kronor i månaden är smärtgränsen för vad han som förtroendevald ledare för Sveriges tredje största parti ska ha när han är sjuk", och avslutar syrligt:

"92 500 kronor i månaden till den som jagat sjukskrivna, hånat tiggare, misstänkliggjort romer och varnat för det mångkulturella samhället".