Söndag 1 Aug
Stockholm

Filmen om Josefin Nilsson – regeringen kräver svar av Dramaten

Amanda Lind, Dramaten och Josefin Nilsson. Bildkollage.
Amanda Lind vill nu ha svar från Dramaten om Josefin Nilssons ex. Foto: Lars Pehrson/Anders Wiklund/ Fredrik Persson/TT

Efter den uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson vill nu kulturministern ta ett allvarligt snack med Dramaten i Stockholm.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dokumentären ”Älska mig för den jag är”, om artisten och skådespelaren Josefin Nilsson, som dog 2016, har berört hela Sverige. 

Tusentals har engagerat sig och visat sitt stöd. Samtidigt har kritiken mot Dramaten, där Josefin Nilssons ex-pojkvän jobbar, varit tung. Mannen, som är dömd för misshandel, utsatte Nilsson för psykisk och fysisk misshandel under 90-talet. Men han jobbar fortfarande kvar på Dramaten. 

Nu kräver regeringen svar. Under dagen kommer kulturminister Amanda Lind träffa folk från Dramaten. Hon menar att det kan bli aktuellt med sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar sexuella övergrepp.

”Jag kommer fortsätta kräva att nationalscenerna synliggör sitt arbete mot sexuella trakasserier”, skriver Lind på Facebook. 

Dramaten har meddelat att de ställt in en pjäs där mannen medverkar

Men det är inte bara Lind som reagerat starkt. Under senaste dagarna har #jagtackarnej och #brinnförJosefin dominerat Instagram och Facebook. 

Alexander Karim, Camilla Läckberg, Mia Skäringer och Sanna Lundell är några av de stora stjärnor som gått ut och markerat mot våld och sexuella trakasserier. 

MER: Camilla Läckberg hänger ut Josefin Nilssons ex

Själv tycker Josefin Nilssons ex att hela situationen är "absurd" – läs hans ord här.

Bör regeringen vara hårdare?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela