Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson och Louise Erixon separerar: "Orsakerna är många"

- 24/04/2020, 07:23 -

Ett av svensk politiks mäktigaste par har bestämt sig för att gå skilda vägar. I natt skriver Erixon på Facebook att hon och Åkesson separerat.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Louise Erixon har separerat. Sent igår kväll skrev Erixon så här på Facebook: 

”Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka.

Orsakerna till detta är många. Vi kommer att hantera intern samt eventuell extern kommunikation kring detta var för sig.”

Erixon och Åkesson har varit ett par sedan 2009. De har en son tillsammans. 

Erixons inlägg på Facebook.

Åkesson vill inte kommentera

I ett sms till Expressen bekräftar Åkessons stabschef separationen.

”Det stämmer att Jimmie och Louise håller på att separera och självklart utgör alla sånna här händelser en tuff period som par ibland tyvärr går igenom.

Jag hoppas att ni respekterar att detta är en väldigt privat angelägenhet, inte minst med hänsyn till parets gemensamma son. Därför har Jimmie Åkesson inga kommentarer”.

"Har inte träffat någon annan"

På fredagsmorgonen kommenterade Erixon separationen i en intervju med Aftonbladet. Där fick hon frågan om hon eller Jimmi Åkesson träffat någon annan, 

– Jag har inte träffat någon annan, svarade Erixon då. 

Erixon blev känd för den större allmänheten 2018 då Sverigedemokraterna tog makten i Sölvesborg och Erixon blev kommunstyrelsens ordförande. I september 2018 medverkade Åkesson och Erixon i Skavlan tillsammans. 

Erixon och Åkesson 2010
Erixon och Åkesson 2010 (Fredrik Persson/TT)

LÄS MER: Åkesson om sonen Nils: "Han tror alla barn har Säpo-vakter"