Torsdag 22 Apr
Stockholm

Fattar inte ni "Sverigevänner" att ni skämmer ut Sverige?

1 av 2
2 av 2

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl börjar tröttna på folk som "står upp för Sverige" och som får hela landet att se ut som idioter.

Kommentera (73)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Förra veckan spreds en nyhet som en löpeld i rasistgrupper på Facebook. Det hela gick ut på att AFA skulle demonstrera i Kungsträdgården i Stockholm på lördagen, och i samband med det försöka riva den flera ton tunga statyn av Karl XII

Vem som helst med lite sunt förnuft och grundläggande kunskap om källkritik hade kunnat räkna ut att det hela var fejk, något som Metro skrev om redan på fredagen. 

Detta hindrade inte så klart inte "Sverige-vännerna", faktagranskandets värsta fiender, från att trava ner till Kungsträdgården, häcka runt statyn av Karl XII och dricka bärs. Tanken var att "vakta" statyn. Visst känner man sig trygg?

Samtidigt pågick firandet av Finlands 100 år av självständighet i Kungsträdgården, och det var fler tillresta och turister på plats än i vanliga fall. Jag undrar hur de tänker när de ser ett gäng salongsberusade "patrioter" vakta en staty på grund av att de blivit lurade av ett troll på Flashback.

En liknande situation har vi haft i södra Stockholm, runt demonstrationen vid Medborgarplatsen. Där samlades nyligen självutnämnda "Sverige-vänner" och viftade med svenska flaggor samtidigt som de skrek rasistiska slagord, förolämpade människor omkring sig och betedde sig allmnt grisigt. 

Det är ju för fan så att man skäms. På riktigt, vad ska folk tro om oss? Vad ska människor som är nyfikna på Sverige, som kommer hit som gäster eller turister tro om vårt land? Att vi är ett gäng idioter som skriver rasistisk dynga så fort vi läst något på nätet som vem som helst kan se är fejk?

Vill vi verkligen att folk i omvärlden ska se oss som ett gäng inskränkta rassar som verkar hata oss själva? 

Snälla "Sverige-vänner". Nästa gång ni får för er att "stå upp för Sverige" eller vad fan det nu är ni pysslar med, kan ni inte göra det någonstans där ni inte syns? 

Ni skämmer nämligen ut oss allihopa. 

Karl Anders Lindahl, politikredaktör på Nyheter24

Nästa val är redan avgjort – så här kommer det sluta

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (73)
Kopiera länk
Dela