Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lille Carl, 10 månader, i kravaller

Nyheter | 13/04/2009 10:23

Räddades av två vakter.

Svenske Carl, 10 månader gammal var på semester med sina föräldrar, Johan och Malin Hultner. Då de var på väg till varuhuset Paragorn i Bangkok när de hamnade mitt i kravallerna som de senaste dagarna rasat mellan ilskna demonstranter och regeringstrogna militärer. Plötsligt var den svenska familjen i skottgluggen, men säkerhetsvakter från varuhuset bar bort den lille pojken som nu är i säkerhet.

– Stämningen var mycket spänd, säger Carls pappa, Johan Hultner till Expressen.se.

Demonstranterna lyckades övermanna militären och övertog två pansarfordon – skriver nättidningen vidare. Allt präglades av kravallerna och det var fortsatt spänt läge i Bangkok i natt. Familjen är nu i säkerhet.

Minst 68 personer har skadats i de våldsamma kravallerna mellan demonstranter – som stöder den f.d. premiärminister Thaksin Shinawatra, nu i exil – och motdemonstranter – som stöder sittande regering med premiärminister Vejjajiva. Hittills har militären varit passiv men i natt öppnade de eld mot de rödklädda Thaksin-demonstranterna. Än så länge råder kaos.

Skrivet av: