Lille Carl, 10 månader, i kravaller

Räddades av två vakter.


Svenske Carl, 10 månader gammal var på semester med sina föräldrar, Johan och Malin Hultner. Då de var på väg till varuhuset Paragorn i Bangkok när de hamnade mitt i kravallerna som de senaste dagarna rasat mellan ilskna demonstranter och regeringstrogna militärer. Plötsligt var den svenska familjen i skottgluggen, men säkerhetsvakter från varuhuset bar bort den lille pojken som nu är i säkerhet.

– Stämningen var mycket spänd, säger Carls pappa, Johan Hultner till Expressen.se.

Demonstranterna lyckades övermanna militären och övertog två pansarfordon – skriver nättidningen vidare. Allt präglades av kravallerna och det var fortsatt spänt läge i Bangkok i natt. Familjen är nu i säkerhet.

Minst 68 personer har skadats i de våldsamma kravallerna mellan demonstranter – som stöder den f.d. premiärminister Thaksin Shinawatra, nu i exil – och motdemonstranter – som stöder sittande regering med premiärminister Vejjajiva. Hittills har militären varit passiv men i natt öppnade de eld mot de rödklädda Thaksin-demonstranterna. Än så länge råder kaos.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.