Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Köp nazistens jaktkniv

- 27/10/2008, 15:20 -

Heinrich Himmler högintressant hos auktionsfirma.

Reichführer Heinrich Himmlers jaktkniv är till salu. Mellan 12 500 och 25 000 kronor väntas varan auktioneras ut för. Himmler valde för länge sedan att skänka bort kniven till sin vän Herman Barth, ledaren för SS utbildningsskola i Berlin, under andra världskriget. Knivens ena sida är graverad med Himmlers signatur, och den andra med SS-märket.

Nazikoryféer har blivit en egen genre inom antikvärlden.

– Han var ariktekten bakom Förintelsen och en i grunden avskyvärd människa. Men det här är ett objekt av historisk betydelse och en påminnelse om nazisternas ondska, säger Richard Westwood Brookes på auktionsfirman Mullocks till Daily Telegraph.

Men det finns också många falska föremål som cirkulerar på marknaden.

– Det finns många förfalskade Tredje riket-föremål på marknaden. Men den här kniven kommer med ett brev skrivet på Deutsche Arbeitsfront i Badens brevpapper och det är adresserat till SS Standartenführer Barth i Berlin, säger Richard Westwood Brookes.

Den 6 november auktioneras kniven ut.

Skrivet av: