Världens fetaste vill bli dietist

Nu vill världens tjockaste man bli dietist och hjälpa andra.


43-åringen Manuel Uribe från Mexiko utsågs till världens fetaste man 2006. Han vägde nästan 600 kilo och tryckte dagligen i sig tacos och pommes frites. Det gick det så långt att Manuel inte längre kunde röra på sig och satt hjälplös som en stor klump i sin säng.

Till slut fick han nog. Tillsammans med hjälp från sin käresta och familj lyckades han gå ned 240 kilo på bara två och ett halvt år. Men det är inte bara Manuel som har haft stora fetmaproblem i landet. Mexiko ligger tvåa på listan av de länder som har störst problem med fetma.

Samtidigt som tacos, enchiladas och quesadillas äts med glädje i landet, har också den amerikanska snabbmatskulturen etablerat sig ordentligt, då det blir allt vanligare med pizza och hamburgare i de mexikanska hemmen.

Landets invånare är också mästare på konsumtion av läsk. Bara på ett år konsumerar medelmexikanen 152 liter läsk. Den ökande fetman kan paradoxalt ha att göra med undernäring som också existerar på många håll i Mexiko. De som varit undernärda har större risk att lägga på sig senare i livet.

I Manuels stad bor minst femton människor som väger mer än 200 kilo. Uribe vill nu skapa en stiftelse som ska hjälpa överviktiga att gå ned i vikt, skriver DN.

Uribe har lyckat gå ned 240 kilo.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.