Världens fetaste vill bli dietist

Nu vill världens tjockaste man bli dietist och hjälpa andra.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

43-åringen Manuel Uribe från Mexiko utsågs till världens fetaste man 2006. Han vägde nästan 600 kilo och tryckte dagligen i sig tacos och pommes frites. Det gick det så långt att Manuel inte längre kunde röra på sig och satt hjälplös som en stor klump i sin säng.

Till slut fick han nog. Tillsammans med hjälp från sin käresta och familj lyckades han gå ned 240 kilo på bara två och ett halvt år. Men det är inte bara Manuel som har haft stora fetmaproblem i landet. Mexiko ligger tvåa på listan av de länder som har störst problem med fetma.

Samtidigt som tacos, enchiladas och quesadillas äts med glädje i landet, har också den amerikanska snabbmatskulturen etablerat sig ordentligt, då det blir allt vanligare med pizza och hamburgare i de mexikanska hemmen.

Landets invånare är också mästare på konsumtion av läsk. Bara på ett år konsumerar medelmexikanen 152 liter läsk. Den ökande fetman kan paradoxalt ha att göra med undernäring som också existerar på många håll i Mexiko. De som varit undernärda har större risk att lägga på sig senare i livet.

I Manuels stad bor minst femton människor som väger mer än 200 kilo. Uribe vill nu skapa en stiftelse som ska hjälpa överviktiga att gå ned i vikt, skriver DN.

Uribe har lyckat gå ned 240 kilo.

Skrivet av: