Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjukpersonal nekade 80-åring vård

Nyheter | 13/04/2009 11:07

"Du är för gammal".

En 80-årig gammal man ringde upp vårdcentralen i Norrtälje, för sitt höga blodtryck. I telefon fick han veta att han var för gammal för att få vård. Mannen som hade ett sköldkörtelproblem och gick på regelbundna kontroller, fick veta av den sjuksköterska som han pratade med i telefonen, att han i stället borde vända sig till privat sjukvård.

Dessutom ska sjuksköterskan i fråga ha sagt att: "Du har väl läst i tidningarna att folk får alldeles för mycket medicin och äter nästan i hjäl sig. Det är väl tveksamt om du ska ha någon medicin över huvud taget".

Då mannen hade frågat vad han i stället skulle göra, om han bara skulle invänta döden, fick han till svar att "det gör vi alla – sitter och väntar på döden".

Verksamhetschef Karin Ekenbäck säger till Norrtelje tidnings nätupplaga att hon beklagar det inträffade.

Det är inte den enda besvärande incidenten på vårdcentralerna i Norrtälje. Tidigare blev ett barn med akuta besvär hänvisade till en annan kommun, eftersom barnet inte bodde där. Mamman som kommit in med barnet, hade barnet hos sig. Barnet hade delat boende mellan mamman och pappan.

Till henne ska en sköterska ha sagt att "man får väl bestämma sig för var man ska bo".

Skrivet av: