Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Faderskapsutpekad Lugo stannar

Nyheter | 25/04/2009 08:46

Paraguays president Fernando Lugo ber om ursäkt men tänker inte avgå.

Paraguays president Fernando Lugo ber om ursäkt men tänker inte avgå trots anspråk från tre kvinnor om att han är far till deras barn.

Barnen ska ha avlats innan han lämnade posten som biskop inom katolska kyrkan för att kandidera till förra årets presidentval.

I en tevesänd presskonferens på fredagen sade den 57-årige presidenten att han tänker sitta kvar till 2013 då hans ämbetsperiod löper ut.

– Jag ber om förlåtelse, sade han.

– Det var aldrig min avsikt att kränka någon, och om någon känner sig upprörd eller sårad i den här situationen så tvekar jag inte att be om ursäkt och erkänna att jag har svikit kyrkan, landet, medborgarna - dem som litat på mig, sade han.

Han erkände i förra veckan att han var far till en tvåårig pojke, sedan den 26-åriga kvinnan trätt fram och pekat ut honom. Men han har inte erkänt ytterligare två barn vars mödrar angett honom som fadern. På presskonferensen ville han inte kommentera saken utan hänvisade till att det var privata angelägenheter och att grundlagen skyddar rätten till privatlivet.

Faderskapsmålen har undergrävt den populäre vänsterpresidentens ställning. Han vann presidentvalet förra året stort och bröt därmed det konservativa Colorado-partiets 61 år långa regeringsinnehav.

Skrivet av: