Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paraguays president i faderskapsmål

Nyheter | 24/04/2009 06:44

Det stormar kring Paraguays president Fernando Lugo.

Det stormar kring Paraguays president Fernando Lugo sedan tre kvinnor på kort tid trätt fram och pekat ut den före detta biskopen som far till deras barn.

Det har väckts krav på att han ska ställas inför rätta. Vicepresident Federico Franco sade på torsdagen att han inte stöder en politisk rättegång mot Lugo, men att han är redo att ta över presidentposten om Lugo avgår.

Inrikesminister Rafael Filizzola sade att det inte finns något stöd i grundlagen för att avsätta Lugo på grund av en sexskandal.

Lugo gav upp biskopsämbetet 2007 för att ställa upp i presidentvalet förra året. Inom loppet av drygt en vecka har tre kvinnor trätt fram och hävdat att de fött hans barn. Först trädde 26-åriga Viviana Carrillo fram och hävdade att Lugo är far till hennes snart två år gamla barn. Presidenten nekade först, men ångrade sig senare och erkände med förklaringen att vem som helst kan falla offer för frestelser i stunder av svaghet.

I måndags uppmanade 27-åriga Benigna Leguizamon presidenten att erkänna faderskapet till hennes sexårige son. Hon hotade att vända sig till domstol för att tvinga honom att lämna DNA-prov. Därefter trädde 39-åriga Damiana Hortensia Moran Amarilla fram och sade att hon fått en son, i dag 16 månader gammal, med Lugo. Hon har också hävdat att Lugo har fler barn.

Skrivet av: