Tjeckien kastar ut tidigare KKK-ledare

Kände Ku Klux Klan-mannen David Duke förvisades under lördagen.


Förre Ku Klux Klan-ledaren David Duke från USA förvisades under lördagen ur Tjeckien.

Duke, som är känd för att förespråka rasåtskillnad, var i Prag på inbjudan av extremister. Han greps i fredags misstänkt för att antingen bejaka eller förneka Förintelsen under nazitiden. Att förneka eller stödja Förintelsen kan ge upp till tre års fängelse i Tjeckien.

En polistalesman hade innan Duke kastades ut uppgett för nyhetsbyrån CTK att det inte skulle bli aktuellt med några andra rättsliga åtgärder mot honom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.