Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hells Angels värvar femtonåringar

- 11/10/2008, 21:15 -

Undergruppen AK81 behöver förstärkning mot invandrargängen.

Inte ens femtonåringar är tillräckligt ointressanta för danska Hells Angels. Genom undergruppen AK81 rekryteras pojkar under 18 år, som senare blir delaktiga i konfliktfyllda möten med invandrargäng. Under sommaren har AK81 vuxit från 100 till 120 medlemmar, och organisationen misstänkts för att vara inblandad i flera våldsamma sammandrabbningar i bland annat Köpenhamn, Århus och Odense den senaste tiden.

Det har till och med hänt att 15-åringar har värvats.

– Vi uppfattar det som att Hells Angels har ett behov av att ha AK81 för att kunna befästa sin position, som hotas av invandrargängen, säger kriminalinspektören Kim Kliver från NEC.

Hells Angels vill på inte något sätt kommentera uppgifterna om att 15-åringar har kunnat gå med i AK81. På deras hemsida står det tydligt att folk måste vara arton år för att söka medlemskap. Polisen bedömer att värvningarna är ett desperat försök från Hells Angels sida att stabilisera maktbalansen på gatorna, skriver Berlingske Tidende.

Skrivet av: