Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hovrätt fastställer dom mot mc-gäng

Nyheter | 31/10/2008 07:15

Svea hovrätt fastställer de sedan tidigare hårda straffen mot mc-knuttarna i Red Devils. (TT)

I juli dömde Falu tingsrätt sexton personer i och kring mc-klubben Red Devils för grova ekobrott i samband med en svartjobbshärva. Nio av dem fick fängelse i mellan sex månader och fyra år. Nu fastställer Svea hovrätt straffen mot de mc-anknutna personerna, skriver Dala-Demokraten.

Den 36-årige man som utpekats som ledare får sin fyraårsdom fastställd medan en 40-årig man som också misstänkts ha varit ledare fick sitt straff sänkt till två år och sex månader. En nämndeman som köpt falska fakturor av de övriga fick sitt treåriga fängelsestraff fastställt. De övriga får samhällstjänst eller upp till tre års fängelse för delaktighet på olika nivåer.

Ekobrottsmyndigheten slog till mot Faluklubben Red Devils lokal och en rad privata adresser i Stockholm och Dalarna i maj. De inblandade hade ägnat sig åt utbetalning av svarta löner och penningtvätt i stor skala.

Skrivet av: