Hells Angels-ledaren Jönke frigiven

Den största ledaren inom mc-gängen i Skandinavien är åter på fri fot.


Hells Angels danska ledare Jörn Jönke Nielsen är frigiven.

– Nu ska jag festa med vännerna, säger Jönke till Ekstrabladet.

Jörn Jönke Nielsen har suttit inspärrad på mentalsjukhus i tio månader. Men han anses vara frisk och försätts därför på fri fot.

– Han är ingen psykopat, säger Jönkes advokat Michael Juul Eriksen.

Det var när Jönke överfölls i invandrartäta stadsdelen Nørrebro av en ung man med kniv som Jönke högg tillbaka och stack mannen i låret. Jönke försvarade sig och sin väns liv menar han.

Jönke fick livshotande skador.

Rättsväsendet såg sin chans att få fast den våldsamma ledaren och dömde Jönke till rättspsykriatisk vård. De ville göra en psykriatisk undersökning. Men 48-årige Jönke vägrade samarbeta, enligt Ekstrabladet.

Nu friges han. Själv upplever Jönke sin fängsling som en häxjakt. Men han säger sig ha haft det gott. Nu är han på fri fot fram till rättegången i februari.

Hells Angels vill inte kommentera sig om den rådande konflikten i Danmark mellan invandrargrupper och Hells Angels. Men han erkänner att Hells Angels står på kant med samhället.

– Det kan man nog säga att vi gör men inte mot medborgarna, men det går att säga så om myndigheterna, säger Jönke till Politiken.

Här är en videointervju med Jönke från Ekstrabladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.