Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Albaner fick livstid för terrorplan

- 29/04/2009, 05:38 -

Männen har dömts till livstid för att ha planerat att mörda soldater.

Tre albanska bröder har dömts till livstids fängelse, utan rätt till nåd, för att ha planerat att mörda soldater på en militärförläggning i New Jersey i USA.

Bröderna befanns skyldiga till terrorbrott tillsammans med två andra män, när en tolv veckor lång rättegång avslutades i december i fjol. De två andra som får sina straff utmätta under onsdagen är från Jordanien respektive Turkiet.

Domaren Ralph Marra sade när han meddelade straffen att männen inte visat ånger ens vid utmätningen på tisdagen:

– Det hat och förakt dessa unga män hyser för Amerika och rättvisan klargjordes rikligen under utredningen, sade domaren.

En inhemsk terrorgrupp

Männen spelade in en video där de ropade Gud är Stor och sköt med automatvapen. När de lämnade in filmen för kopiering tipsade ett butiksbiträde FBI, som började utreda gruppens förehavande. Den avlyssnades, infiltrerades och övervakades.

Männen som greps 2007 diskuterade en attack mot Fort Dix, men de övervägde även andra militäranläggningar i USA. Gripandena skedde när männen skulle köpa automatvapen av en man som i själva verket var polisens informatör.

Några konkreta planer sattes aldrig i verket. Männen som hållit vapenövningar i Pocono Mountains i Pennsylvania hade inga internationella terroristkontakter enligt FBI utan var en helt och hållet inhemsk terrorgrupp.

Skrivet av: